Hlavní obsah
Článek

Většina lidí má postavu Miloslava, známějšího jako Miloše, Zapletala spojenou s první novodobou národní soutěží krásy Miss ČR, jejíž tradici znovuobnovil. Její první vítězkou tehdy byla Ivana Christová (53) a poslední Aneta Vignerová (36). Nicméně ani poté neseděl s rukama složenýma v klíně. Má svoji farmu Blaník a věnuje se psaní knih.

"Nejsem spisovatel, ale spíš sepisovatel," ohradil se Zapletal na křtu svého posledního počinu Nesmrtelní slavní mladí staříci. "Sepsal jsem 42 kapitol o osobnostech starších osmdesáti let, které jsou stále aktivní. Tou knížkou vlastně radíme lidem, kteří si nevědí rady se stářím. Měla by to být povinná četba. Když ne školní, tak určitě důchodová," míní.

"Pár knížek jsem už dal dohromady, první byla s Bolkem Polívkou (74) a Rosťou Sarvašem, to byla Manéž Bolka Polívky, pak Jak se dělá Miss, pak Říkali mi prezidente aneb 20 let Miss a pak Zapomenuté divadlo Ateliér," vypočítal svá předchozí díla. "Vydal jsem ještě Báchorky blanického rytíře, ty budou mít křest 21. října u Lucie Bílé (57)," doplnil výčet o další kus. "A píšu ještě další knížku, která se bude jmenovat Za zády slavných. Bude o zákulisí šoubyznysu a zejména lidech, se kterými jsem spolupracoval," dodal.

Zajímalo nás, zda nekoketuje i s románem, třeba o svém pestrém životě. "Zatím o románu jenom uvažuju. Mám něco v hlavě, ale ještě bych tomu pár let nechal. O svém životě bych ale psát nechtěl, protože si myslím, že nejsem pro čtenáře natolik zajímavý. Samozřejmě v každé beletrii píšou lidé zážitky nebo postřehy ze svého života, tak tam ten člověk stejně je. Ale nejmenuje se Miloš Zapletal, Michal Viewegh (61) anebo Halina Pawlowská (69), i když s těmi se srovnávat nemůžu ani nechci," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám