Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Eva Holubová (65) a fenka z množírny Konvalinka jsou jedněmi z hrdinek připravovaného rodinného filmu Gump. Když herečka tuto nabídku dostala, neváhala. Nejen kvůli spolupráci s partou skvělých kolegů a režisérem F. A. Brabcem, ale hlavně kvůli tematice. Sama je velká pejskařka, tím pádem je jí téma filmu blízké.

"Bavila mě už knížka Gump, pes, který naučil lidi žít a audionahrávka, kterou výborně načetl Ivan Trojan (59). Tahle témata, ať už ve filmu nebo knižně, je důležité dostávat mez lidi. Ostuda je někdy slušné slovo, jak se ke psům chováme. Chtěla bych vyzvat lidi, ať se zajímají o to, odkud ten pejsek je. Dokud bude poptávka, budou ty množírny furt fungovat. Je to ostuda celého lidstva," dotýkají se jí osudy psů z útulků a z množíren.

V dětství rodiče herečce psa nepovolili, ale v dospělosti si to vynahradila. "Měla jsem briarda, labradory a teď máme doma dvě takové Konvalinky. Jednu jsme si taky vzali z takového spolku Pes, přítel člověka, který najdete na Instagramu. Všichni jsou to zachraňovaní pejsci a držme se hesla: Nekupuj, adoptuj," vyzývá.

V Gumpovi si Holubová zahraje výtvarnici, která žije netradičním způsobem života. "Je to pozitivní hrdinka, která se snaží spasit svět láskou," shrnula v krátkosti svoji roli, když jsme si povídali před jejím filmovým obydlím v zahrádkářské kolonii.

"Možná bych takhle dokázala chvíli bydlet. Dělali jsme divadelní poutě na Střeleckém ostrově a žili jsme podobně. Moje hrdinka si takový život zvolila," vysvětlila. Zajímavý má i kostým a účes, který není paruka, ale vznikl z jejích vlastních vlasů. "Jak to rozčešu, nevím," smála se herečka.

Ta už natáčí i seriál Slunečná a režíruje hru Revizor v divadle Studio DVA. "Už také hrajeme Líbánky na Jadranu a ostatní věci, které máme v repertoáru," rozhodně se po karanténě nenudí herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám