Hlavní obsah
Článek

Koncem března by měl do kin vstoupit nový film režisérky Agnieszky Holland Šarlatán inspirovaný životem léčitele Jana Mikoláška. Hlavní role v něm ztvárnili Ivan Trojan (59) a jeho syn Josef (19), ve vedlejší se objeví také starší František (21).

Ivan a Josef Trojanovi si zahráli Jana Mikoláška v různých fázích života, František ztvárnil Mikoláškova bratra Aloise. Všichni tři také snímek reprezentovali na filmovém festivalu v Berlíně, kde byl uvedený v nesoutěžní sekci Special Gala. Na Berlinale zároveň proběhla jeho světová premiéra.

„Byla to asi nejsložitější postava, jakou jsem kdy ve filmu hrál. Zvláštní a velmi rozporuplná,“ uvedl Ivan Trojan k Šarlatánovi. „Práce s Agnieszkou Holland byla nepředstavitelně intenzivní, pro mě jako osmnáctiletého kluka to byla obrovská herecká příležitost a škola, mít možnost natáčet s tolika skvělými profesionály,“ dodal Josef Trojan.

Devatenáctiletý herec už má za sebou více zajímavých projektů, namátkou film Abstinent, seriál Skvrna nebo film Cena za štěstí. V tom se také sešel s bratrem Františkem, stejně jako s matkou Klárou Pollertovou-Trojanovou a s dědou Ladislavem Trojanem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám