Hlavní obsah
Článek

Jen krátce poté, co bylo oficiálně oznámeno ukončení pořadu Nikdo není dokonalý, jsme si popovídali s jeho duchovním otcem Jiřím Krampolem (85). Nadšený samozřejmě není, ale to se dalo po patnácti letech, kdy show tvořil, čekat.

Uznává, že se televize rozhodla dát prostor novým formátům, ale co se týče omlazování, jeho názor je jiný. "Mně je sice pětasedmdesát, ale dvakrát jsem měl v pořadu Miroslava Horníčka v době, kdy už mu bylo přes osmdesát, a jaká to byla sranda. Přátelil jsem se s panem režisérem Krejčíkem, kterému to pálilo ještě v pětadevadesáti, nebo s Otakarem Vávrou, který byl duševně svěží ještě ve stovce," řekl Super.cz.

Současná televizní tvorba není rozhodně podle jeho gusta. "Nechápu ty různé reality show, kde se melou krysy, a ten, kdo sní kyblík červů nebo brouků, vyhraje milión dolarů. Jistě si to své diváky najde, ale já mezi ně nikdy patřit nebudu. A teď zdaleka nemluvím jen o Česku, je to, bohužel, celosvětový trend," upřesnil.

A na co se sám v televizi kouká a pobaví ho to? "Mým favoritem je stanice Prima Zoom, kde se mi líbí dokumenty o zvířatech a třeba i o broucích, které ale nikdo nemučí ani nejí. Nebo dokumenty o druhé světové válce. A pak jsou tady ještě filmy pro pamětníky, ale ty už jsem viděl tolikrát, až je to otřesné," dodal.

"V televizi chybí normální sranda. A přitom tady jsou komici jako Pepík Náhlovský, Josef Dvořák (81) nebo Ivan Mládek (82), kteří jsou nevytížení, nemají práci. A zrovna tak i řada mladých, kteří vystudovali školy, a přitom se na konkurzech dá přednost někomu, kdo přišel z ulice. K čemu pak ty školy vůbec jsou?" rozhořčil se herec.

Reklama

Další články

Načítám