Hlavní obsah
Článek

Divadla sice pro diváky v hledišti nehrají, ale těch, kteří se podívají na online přenosy, je dost. Důkazem je vystoupení Vaška Noida Bárty (43) a Ivy Pazderkové (44), které sledovalo tolik lidí, že zkolabovaly hned dva weby, na nichž se stream živě vysílal.

„Bylo to hodně speciální hrát a zpívat bez publika. Přesto jsme cítili, že nás lidé sledují a díky tomu, že přispíváme na dobrou věc, mělo vystoupení speciální rozměr a energii,“ shodli se po premiéře charitativního projektu Hudební divadlo Karlín ŽIVĚ Vašek s Ivou.

O páteční živý přenos byl u diváků tak velký zájem, že došlo k dočasnému výpadku nejen webu divadla, ale i dalšího, kde se přenos vysílal. „Za technické nedokonalosti se omlouváme, situace se už nebude opakovat. Na druhé straně je to pro nás skvělá zpráva, že byl o vystoupení takový zájem,“ uvedl ředitel divadla Egon Kulhánek.

První dva on-line přenosy vidělo na 20 000 diváků. „S trochou nadsázky se dá říct, že padl divácký rekord Hudebního divadla Karlín, co se týká jednotlivých představení,“ doplnil Kulhánek. Živé přenosy budou pokračovat pravidelně každý pátek a sobotu od 20:00 hod.

Pomyslný standing ovation si proto zaslouží také firmy, které charitativní projekt podpořily, i diváci, kteří v průběhu přenosů přispěli částkou 45 650 Kč. Výtěžek bude primárně použit na nákup zdravotnických potřeb a materiálu. Rozdělování pomoci je v jednotlivých krajích koordinováno s radními pro sociální péči.

Vyčíslená hodnota poskytnutých hmotných i finančních darů a služeb činila 2 375 815 korun. Hned na konci března proběhly i první distribuce zdravotnických potřeb a materiálu, konkrétně do Domova sv. Karla Boromejského a Centra následné péče LDN Fakultní nemocnice Motol.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám