Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Malá scéna divadla Studio DVA chystá další novinku. Už z názvu vyplývá, že se zde uvádějí spíš komornější kusy. Bude jím i inscenace pro dvě herečky Třetí prst na levé ruce, v níž se potkají Martina Randová a Iva Pazderková (44), známé mj. ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, respektive ze show Tvoje tvář má známý hlas.

Jde o příběh dvou sester, které si bývaly velmi blízké, dnes už se ale nevídají. Nečekaná událost je ale znovu svede dohromady a ony, aby k sobě znovu našly cestu, se ve vzpomínkách vydávají do dob dětství a dospívání. Výrazným prvkem hry jsou fotky, jimiž se divadelní sestry probírají a mají je propojit.

A v sílu rodinných snímků věří i obě protagonistky. „Ten kratičký okamžik zachycený na kousku papíru mi dokáže odvyprávět takový kus mého života, tolik emocí a vzpomínek, které se člověku vybaví. Jako by se v tom okamžiku znovu ocitnul,“ říká Pazderková. Její kolegyně ji doplnila, že ona sama si nejraději prohlíží fotky sahající daleko do minulosti. „Staré fotky jsou opravdu zažloutlé a cítím z nich takový zvláštní klid,“ uvedla Randová.

Premiéra se chystá 20. prosince 2019.

Reklama

Další články

Načítám