Hlavní obsah
Článek

S herečkou a zpěvačkou Ivou Pazderkovou (44) jsme se tentokrát potkali díky projektu Stop šikaně!, na němž participuje společně s dalšími účinkujícími z Hudebního divadla v Karlíně. Jako dítě, jimž je nadační fond primárně určen, se sice se šikanou nesetkala, naopak bránila kamarády, zato kyberšikana jí cizí není.

"Já se vždycky snažila postavit za slabší. Ale ve chvíli, kdy je člověk známý, je tomu vystaven. Zrovna dneska ráno jsem dostala fantastický mail, že jsem blbá, hnusná a že si zasloužím jít do uprchlického tábora. Ale pro mě už je to spíš k zasmání. Na tomhle projektu je důležité to, že děti a rodiče mohou najít konkrétní pomoc odborníků," míní.

Šikana ale nepanuje jen ve školních lavicích, setkávají se s ní i dospělí lidé, jak ostatně Iva na svém příkladu zmínila. "Moje rada není originální, už to bylo mnohokrát řečeno: Ignorovat to a uvědomit si, že není důležitý jeden člověk, který je nešťastný a potřebuje být zlý, ale ti ostatní lidé, kteří vás mají rádi a podporují vás," dodala Iva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám