Hlavní obsah
Článek

Ani po osmdesátce nelení. Herečka Iva Janžurová (82) nejen nazkoušela novou divadelní hru Pusťte mě ven! v režii své dcery Sabiny Remundové (51), kterou odpremiéruje již tuto středu na letní scéně divadla Kalich pod žižkovskou věží, ale začala natáčet i novou pohádku.

"Jde o pohádku Jak neprovdat princeznu. Tedy doufám, že ten název nekomolím. Vypadá to na moc hezkou pohádku s režisérem Karlem Janákem a my tam s Naďou Konvalinkovou (72) a Danielou Kolářovou (77) hrajeme sudičky. Chodily jsme v různých hábitech a podle počasí nás vycpávali i různými oteplovacími tričky a podvlíkačkami, jindy nám zase dovolili jít jenom v ponožkách," vyprávěla Super.cz o natáčení.

"Natáčeli jsme na dvou hradech a musím přiznat, že hradní schodiště, to je moje smrt. Naštěstí jsem tam měla ochotné průvodce, kteří mi na těch schodech pomáhali. Bylo to hrozné," přiznala, že i když se cítí na svůj věk fyzicky skvěle, přece jen nějaký hendikep má, a zavzpomínala, že na jednom z hradů, na Pernštejně, kdysi natáčela pohádku Čert ví proč, kde hrála princezninu komornou.

Poté čekají herečku ještě další dvě natáčení, jednak se studenty filmové školy a pak film Schneider s Miroslavem Krobotem. Práce je totiž její ideální recept proti stárnutí. "Většina filmařů jsou mladí lidé a do člověka z nich jde takový elán," svěřila.

Reklama

Další články

Načítám