Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

To, že si Iva Janžurová (82) utíká od herectví odpočinout ke psaní, je docela známá věc. Právě například zkouší v divadle Kalich svou novou autorskou hru Veletoč, kterou napsala na námět Jany Paulové. A jelikož všechno souvisí se vším, herečka využívá do svých děl zážitky z vlastního života. Dokonce se v jejích dílech zúročují zkušenosti z léčby zdravotních komplikací.

„Nedávno jsem volala pana profesora Höschla , byl zrovna na Golanských výšinách, jestli můžu použít jistý prášek na řešení halucinací,” svěřila se nám na otevření výstavy motýlů v pražské botanické zahradě herečka. Janžurová dokonce párkrát využila jako odborného poradce do svých děl také primáře kardiologického oddělení Petra Neužila. Známý kardiochirurg z pořadu České televize Doktoři operoval herečce srdeční chlopeň. „Pak jsem se ptala pana profesora Neužila, jaký prášek by někomu mohl zachránit život,” říká Janžurová.

Národem milovaná umělkyně bude v budoucnu rady svých lékařů využívat jistě hojně, protože má stále hodně nápadů ke psaní. „Mám v poslední době hodně rozjetý mozek a napadá mě spousta věcí, které bych chtěla zpracovat,” slibuje další tvorbu Iva Janžurová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám