Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když jsme s herečkou Ivou Janžurovou (82) mluvili naposledy, strašila nás, že pokud se jí nepovede premiéra nové hry Božská Sarah, tak půjde do důchodu. Na premiéře v Divadle Kalich se ovšem dočkala standing ovation. "Takže do důchodu určitě nepůjdu," smála se po představení.

"Každé představení je takové, že vám dává podnět hrát to další. Těším se na ty úplně obyčejné diváky, protože ti premiéroví nejsou úplně regulérní. Ale ten potlesk byl absolutně báječný. Diváci na premiéře vědí, že mají hodně tleskat. Bylo to krásné," byla spokojená Janžurová.

Zatímco Iva Janžurová hraje titulní roli v Božské Sarah bez alternace, v roli tajemníka slavné herečky Sarah Bernhardtové se střídají mladí herci Kryštof Hádek a Igor Orozovič. To je tolik utahá? "To ne, ale oni jsou tak dobří, že mají spoustu jiné práce, takže by to v jednom nestihli. S Igorem jsme tuhle hru dohadovali dva roky a pořád neměl čas," vysvětlovala. "Ale vznikla příjemná nutnost najít ještě jednoho herce.

Božskou Sarah chce herečka hrát co nejvíc. "Chtěla bych to hrát hodně, když už jsem se to naučila, ten text je hrozně náročný. Mám pocit, že ho ještě pořád dokonale neumím," svěřila Janžurová, která je během představení téměř tři hodiny na jevišti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám