Hlavní obsah
Článek

Když letos herečka Iva Janžurová (82) dostala hned dvě prestižní ocenění za celoživotní dílo, obávala se, aby to neznamenalo konec její kariéry. Na to se rozhodně necítí, a tak oslovila režiséry s tím, že s hraním ještě nekončí.

A role se jí jenom hrnou. Jeden film už přes léto stihla natočit, na další se chystá. My se s ní setkali při představení protagonistů hudební komedie s písničkami Michala Davida (63) Decibely lásky, kde nás její účast docela překvapila.

"Já jsem překvapená ještě více než vy. Ale stalo se tak díky panu režisérovi Mílovi Halíkovi, který byl ochotný přistoupit na všechny moje výhrady a poznámky. Udělal všechno, jak jsem chtěla. Mám takovou středně velkou roli. Těším se, že se tam bude krásně zpívat a tancovat. I já si na konci trochu zakulhám a chvilku zazpívám. Ale opravdu malinkou chvilinku," slíbila.

"Už jsem natočila o prázdninách s panem režisérem Bajgarem film Teorie tygra, kde jsem hrála tchyni Jiřího Bartošky (77). To jsem hrála kvůli svojí kadeřnici, protože říkala, že když je pan Bartoška nemocný, že to nemohu odmítnout, protože by mne to mohlo mrzet, kdyby se jeho nemoc dobře nevyvinula," svěřila Janžurová.

Reklama

Další články

Načítám