Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ireland Baldwin (28) trpí dlouhodobě úzkostnými záchvaty a s fanoušky o svých problémech hovoří otevřeně. I proto se možná zvěčnila neprodleně po tom posledním.

„Dnes ráno jsem si dala nalačno šálek kávy, což vyvolalo panickou ataku. Příspěvek píšu z podlahy v koupelně. Většinou tu takhle sedím nebo ležím v embryonální poloze, dokud mě pláč či zvracení nepřejdou,“ rozepsala se.

„Káva je pro mě velkým dráždidlem jícnu a spouštěčem refluxu. Pokud trpíte úzkostmi jako já, káva není váš kamarád. Nejspíš se ptáte, proč jsem ji tedy pila. No, protože jsem hloupá husa,“ přiznala s tím, že jí sdílení pomáhá úzkosti překonat.

Sledující pak vyzvala, aby se v komentářích podělili o své zkušenosti s úzkostmi a s kávou. Irelnad v lednu přiznala, že trpí kardiofobií - chorobným strachem ze srdečních poruch nebo onemocnění, kvůli kterému má neustále po ruce tlakoměr.

Úzkosti u ní totiž vyvolávají bušení srdce a bolest na hrudi, což ji přimělo si myslet, že má problémy se srdcem. Kromě kávy u ní vyvolávají ataky také některá jídla, velké davy lidí, letadla a další.

Ireland trpí psychickými problémy v podstatě celoživotně. Mnoho let sváděla bitvu s anorexií a bulimií. V roce 2015 dokonce strávila nějaký čas v léčebně, aby překonala trauma z minulého vztahu, a v roce 2018 se svěřila, že trpěla depresemi, a dokonce sebevražednými myšlenkami.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám