Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V nekonečném seriálu Ulice sice mají celý červenec pauzu, ale herečka Ilona Svobodová (63) se na dlouhé prázdniny těšit nemůže. "Hraju totiž v šesti divadlech a s nimi hrajeme na různých hradech a zámcích, takže mám jenom asi dvanáct dnů volna," řekla nám Ilona.

"Rozdělím to mezi kolo v Rakousku a moře a pak se vrátím zpátky a začnu hrát. Dvouměsíční prázdniny už mají v málokterých divadlech, potřebují se zviditelňovat i si vydělat přes celý rok, což chápu. Částečně se to stalo módou a je to docela fajn, když lidé přijdou na ty hrady a stráví tam příjemný večer a noc. Je to příjemné, když je hezky," mínila herečka.

Hrady už díky své profesi Ilona poznává několik let. "Vždycky mě ale překvapí, jaká je tam v noci hrozná zima. Kolegové vždycky říkají: ‚Nezapomeň, že hraješ na zřícenině, zřícenino. Tady teplo nebude,‘ " smála se.

I když mívá soubor ubytování někde v penzionu v podhradí, stejně si sebou raději vozí spacák a karimatku. "Někdy se ten večer protáhne a na tom hradě je to docela dobré, i když ty postele nebo palandy jsou docela nepohodlné," svěřila.

Bezhlavého rytíře nebo bílé paní se nebojí. "No příjemné to za tmy není. Zvláště ne na Kašperku, kdy během střídání scén musím celý hrad oběhnout, je to docela odtučňovací kúra, protože běhám hradními příkopy třeba pětkrát. Je tam tma, různý hmyz a žáby, no nic moc, když tam běhám s čelovkou," vyprávěla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám