Hlavní obsah
Článek

Česká hudební scéna v pondělí v poledne jako by na chvíli přestala existovat. Snad všichni, kdo v branži něco znamenají, se buď osobně zúčastnili posledního rozloučení s hudebníkem Petrem Skoumalem (†76), nebo na něj, když jim to práce nedovolila, alespoň vzpomínali někde v ústraní. Ale i v ateliérech, kde se každý den natáčí nekonečný seriál Ulice, dnes klidně mohli nechat zhasnuté reflektory a kamery. Většina herců totiž místo natáčení přišla podržet svou kolegyni, herečku Ilonu Svobodovou, představitelku Jitky Farské, kterou náhlý konec milovaného muže naprosto zdrtil.

Pohřbu se zúčastnilo hned několik desítek hereckých i muzikantských osobností. Nechyběla Taťana Fischerová, která má se Skoumalem z dřívějšího vztahu postiženého dospělého syna, Jan Vodňanský, Marek Eben, Josef Somr, Michaela Badinková, Ivan Hlas, Michal Prokop, Jan Kačer, Ljuba Krbová a Adrian Jastraban, Adam Mišík a řada dalších.

Rodina v čele s Ilonou Svobodovou, která musela kvůli nečekaně rychlému konci manžela (rakovina zničila jeho organismus během jediného týdne) zrušit na čas i natáčení, si nepřála do útrob Velké obřadní síně v Praze ve Strašnicích pustit média, fanoušci se ale s lidmi oblíbeným hudebním skladatelem a písničkářem, kterého milovaly děti, rozloučit mohli.

Reklama

Další články

Načítám