Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Ilona Csáková (53) si k padesátým narozeninám nadělila novou desku. Po dvanácti letech vydala původní album, které symbolicky bilancuje její život a bohatou hudební kariéru. Většina písní je z Ilonina šuplíku, jak říká.

„Nechala jsem se inspirovat a nést na vlně nostalgie a emocí, které považuji za jedny ze stěžejních, jež měly zásadní vliv na vznik tohoto unikátního a žánrově pestrého alba. Jsem autorkou 9 písní, jednu z nich, konkrétně píseň Na druhý břeh, jsem dokonce otextovala i velmi citlivými slovy, které vypovídají o mé bolesti ze ztráty milovaných a nejbližších, kteří moji rodinu navždy opustili minulý rok,“ prozradila Csáková s tím, že se ze své bolesti musela doslova emočně vyzpívat a vypsat.

Protože je ale především melodik, na své vlně nostalgie představí na albu například i disco osmdesátých let, při kterých si zavzpomínala na dobu před revolucí.

Taktéž na její hudební začátky s vlastní romantickou tvorbou a později folkovým zaujetím, které navázalo na rockovější období ve skupině Laura a její tygři, ve které začala zpívat ve svých šestnácti letech.

Deska nese název Jemně půl a fanoušci si na ni poslechnou balady i rockovější písně, funk i jazz. Csáková si s novým albem dala načas a vyprodukovala si desku svých snů bez omezení, kdy byla vázána kontrakty u vydavatelských firem. První singl a zároveň videoklip z alba Jemně půl nese název Má píseň.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám