Hlavní obsah
Článek

Dnešní kulaté narozeniny Karla Gotta (†80) se neobešly bez pozornosti mnoha jeho kolegů z branže. Gratulace se na sociálních sítích hromadí už od časného rána a zahrnují nejen písemné vzkazy, ale také hudební.

Moniku Absolonovou (47) s Gottem pojí kromě pracovního i přátelské pouto a její vzkaz tak patří k těm nejosobnějším.

„Tak dnes přesně před 80 lety se narodil Karel Gott. A já, a se mnou miliony lidí nejen u nás, ale po celé střední a východní Evropě, jsem moc ráda a oslavuji s ním. Protože Kája nám svým zpěvem celý život předává radost a emoce. Vždycky jsem ho obdivovala, ale čím jsem starší, tím víc. Nejen za to, jaký je umělec, ale hlavně člověk. Jsem šťastná a sama vlastně nevím, čím jsem si to zasloužila, že s ním můžu spolupracovat a potkávat se... takže milý Kájo, krásné narozeniny,“ vzkázala mu.

Také s Ilonou Csákovou (53) už toho Mistr hodně prožil. „Je mi velkou ctí stát na pódiích vedle Tebe. Je mi ctí si s Tebou povídat. Je mi ctí a vážím si Tvého přátelství. Všechno nejlepší!!! Mám Tě ráda,“ gratulovala Csáková.

Na pódium se s Gottem postavil i Leoš Mareš (47), pro kterého šlo o obrovský zážitek, a tak ho ve svém přání připomněl. „Mistře, jste na tomto světě už 29 220 večerů. Tisíce z nich jste věnoval svým příznivcům a oni jsou VÁM za ně vděčni. Stejně jako já za tento jediný v životě,“ uvedl k záznamu ze svého koncertu.

Ani gratulace od kolegyně z nejvyšších pater české popové scény Lucie Bílé (58) nemohla chybět.

„Milý Kájo, mám pocit, že dnes u nás není nikdo, kdo by neslavil Vaše krásné kulaté narozeniny. A kdo jiný než Vy si takovou pozornost všech zaslouží. To i díky Vám je svět krásnější. Moc Vás objímám a přeji z celého srdce hodně zdraví, síly, optimismu a taky laskavosti, úcty a lásky, stejné, jakou jste vždy měl pro nás. Mám Vás celým srdcem ráda a děkuji za vše společné. S láskou a úctou, Vaše Lucie,“ vzkázala jubilantovi.

Dále přáli mj. Jan Bendig, moderátor Míra Hejda nebo moderátor Vojtěch Bernatský, který místo slov volil hudební gratulaci. Na sociální síti sdílel video, na kterém přezpívává Gottovy slavné hity.

Ovšem nejen známé osobnosti Gottovi přály. Fanoušci zpěváka doslova zasypali dopisy.

„Moji milí příznivci, probírám se množstvím vašich gratulací, které jste mi poslali, a stále posíláte k narozeninám, a musím říct, že jsem z vašich přání velmi dojatý. Jsem vděčný za vaši mnohaletou přízeň, která mě činí šťastným. Děkuji za všechno, mám vás rád,“ poděkoval Gott na Facebooku.

Závěrem vzkaz kapely Tři sestry, ke kterému se připojujeme: „Tak na zdraví, Karle!“

Reklama

Další články

Načítám