Hlavní obsah
Článek

Kouzlo vánočních svátků, které zažívala jako malá holka, prý znovu v plné síle objevila až po narození svých dvou synů! Zpěvačka Ilona Csáková (53) je dnes jako máma Daniela a Dominika propagátorkou tradičních Vánoc. „Po večeři rozkrajujeme jablíčka, pouštíme lodičky z ořechových skořápek a zpíváme koledy,“ prozradila zpěvačka některé z pravidelných rodinných zvyků.

Na čem si zpěvačka dává v tento sváteční den obzvláště záležet, je štědrovečerní tabule. „Vaření a pečení máme rozdělené s mou báječnou tchyní Martou. Ona například připravuje rybí polévku, já zase zelňačku s maďarskou klobásou a hříbky, která se vždycky dělala u nás doma. Na stole nechybí pochopitelně bramborový salát a kapr. No a pro kluky, kteří rybu nemusí, vždycky smažím řízečky z různých druhů mas,“ prozradila Ilona, která první adventní neděli rozsvěcela vánoční strom ve Vestci u Prahy.

Jediné, na co popová diva před svátky nemá čas, je pečení cukroví. „To má pod palcem právě Radkova maminka Marta, která je excelentní pekařka. U nás vždycky pečeme symbolicky jeden druh, aby se synové zapojili do válení těsta a vykrajování a trochu jsme provoněli dům,“ dodala zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám