Hlavní obsah
Článek

Když se poprvé potkaly, bylo jedné patnáct a druhé o sedm více, od té doby se potkávaly na pódiích i v muzikálech. Řeč je o zpěvačkách Iloně Csákové (53) a Janě Feriové (54), kterou si nejspíš všichni budou pamatovat pod pseudonymem Karya.

„Poprvé jsme se potkaly na okresním kole zpěvácké soutěže Mladá píseň v roce 1985 a už tam jsme si padly do oka. Já jsem zanedlouho začala zpívat se skupinou Laura a její tygři, Jana o něco později začala zpívat s legendárním Shalomem. Když nad tím tak přemýšlím, znám ji vlastně nejdéle ze všech svých kolegyň,“ svěřila Ilona Csáková na křtu nového alba Zůstaň, kterým Karya hlásí comeback.

„Když jsem byla oslovena, jestli bych nebyla jejímu novému albu kmotrou, neváhala jsem ani chvíli. Vždyť se známe dvaatřicet let. Je to neuvěřitelné,“ dodala Ilona, která plánuje vydat svou desku už příští rok na jaře.

Na desce Zůstaň najdete patnáct nových songů převážně v tanečním duchu. „Texty psali Pavel Cmíral, producent Pavel Hruška, a o některé jsem se pokusila i já. Teď bychom rádi nové písničky představili lidem. A hned pak začneme přemýšlet nad samostatným koncertem,“ svěřila Karya, která jednu z nových písní věnovala dávnému příteli a kamarádovi Petru Mukovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám