Hlavní obsah
Článek

Když mu bylo čtyřiadvacet, splnil si životní sen a založil si vlastní big band. Dnes je Petru Sovičovi devětadvacet let, jeho orchestr Golden Big Band Prague oslavil první pětiletku a zpívá s ním řada renomovaných pěveckých hvězd české pop music.

„Oslavili jsme to stylově koncertem Zlatá léta šedesátá, který měl neskutečný úspěch. Vyprodané Divadlo ABC aplaudovalo vestoje už po první půlce, což mě dost mile překvapilo. Hlavním záměrem oslav bylo také pokřtít můj první debutový singl s názvem Gramofon, který mi napsala a otextovala mladá zpěvačka a songwriterka Patricie,“ svěřil Super.cz nejmladší zpívající kapelník u nás.

S jeho big bandem v současnosti zpívají pravidelně například Dasha, Martin Chodúr, Yvetta Simonová, Bohuš Matuš, Karel Štědrý nebo Pavlína Filipovská. Nejčastěji doprovází zpěvačky Evu Pilarovou (†80) a Ilonu Csákovou (53), které na něj nedají dopustit.

„Petr je talentovaný hudebník. Profesně si jeden druhého vážíme a troufnu si říct, že se i vzájemně inspirujeme. Je skvělý aranžér. Jeho big band mě pravidelně doprovází na mých koncertech. Dokonce spolu teď natáčíme desku. Máme podobný humor a jsme oba gurmáni. Takže si vydržíme povídat nejen o muzice, ale i o jídle,“ směje se Ilona.

V současnosti je Petr Sovič single, ale nehází flintu do žita. „Holky se většinou leknou profese muzikanta, neboť každý den člověk věnuje mnoho času přípravě a managementu kapely. Tak občas místo noci plné vášně čučím do not,“ směje se nejmladší kapelník a přiznává, že má slabost pro zpěvačky. „Nedávno jsem se s jednou rozešel, ale kolem mě běhá celá řada pěkných ženských. Tak uvidíme, zda se na mě štěstí zase neusměje,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám