Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

K osobnostem domácí kulturní scény, které se dočkají pocty přímo od prezidenta, se v pátek s velkou pravděpodobností zařadí i Daniel Hůlka (55). Zatímco držitel Českého slavíka z roku 1998 je stále jako na trní, zda se uznání opravdu dočká, Ilona Csáková (53) už byla oceněna. Místo Miloše Zemana jí vzdal hold Hasičský záchranný sbor ČR, což je neméně prestižní záležitost.

Přínos interpretky hitů Pink či Tornero pro českou kulturu je naprosto nezpochybnitelný, ale její sametový hlas zatím k uším prezidenta na rozdíl od Danova šlágru Déšť, vůz a pláč nedolehl. Pocty naštěstí neudílí jen hlava České republiky, takže se Ilona dočkala metálu a účasti na galavečeru, aniž by musela vyrazit na Pražský hrad.

„Dnes jsem dostala Čestnou medaili od Hasičského záchranného sboru České republiky za dlouhodobou spolupráci a za patronství ankety Dobrovolní hasiči roku. Děkuji a těším se na galavečer udílení cen sborům a jednotkám dobrovolných hasičů ČR, 16. listopadu v Brně,“ pochlubila se medailistka na sociální síti úlovkem, jaký si může připnout na svou hruď. Je vidět, že boj s ničivými plameny není Iloně cizí.

Souvislost mezi Csákovou a Hůlkou není náhodná. Obě hudební hvězdy totiž byly na vrcholu slávy koncem 90. let, kdy patřily k nejoblíbenějším interpretům. Zatímco Dan se v anketě Český slavík dočkal jednoho prvenství, Ilona se musela spokojit se třemi stříbry. Co se produktivity týče, Csáková je na tom podstatně lépe, ale Teď královnou jsem já si letos ve Vladislavském sále nezazpívá.

Kdo by si více zasloužil státní vyznamenání od Miloše Zemana?
Daniel Hůlka
20 %
Ilona Csáková
80 %
Celkem hlasovalo 3732 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám