Hlavní obsah
Článek

Jeden z nejlepších českých herců Igor Bareš (58), kterého si diváci pamatují například z rolí Harryho v Pojišťovně štěstí, otce v Horákových, plukovníka Jeřábka v Případech 1. oddělení nebo estébáka v Hořícím keři, neprožívá zrovna lehké období. A jak už to tak bývá, jde o peníze!

Bareš má tři děti, dvě malé s manželkou Antonií Talackovou a téměř devatenáctiletou dceru s předchozí partnerkou. Právě ta na něj podala žalobu kvůli zvýšení výživného, jehož dosavadní výše jí připadá malá.

„Platím dvanáct tisíc měsíčně, bývalá partnerka těsně před tím, než dcera dosáhla plnoletosti, požádala soud o zvýšení výživného. Podle mě je to snaha na poslední chvíli zkusit mi zkomplikovat život. Je mi to nepříjemné. Ta částka byla léta velmi vysoká, ale s tím se nedalo nic dělat. Dokonce jsem ani soud nežádal o snížení výživného v době, kdy se mi změnila sociální situace a narodily se mi dvě děti. Měl bych na to patrně nárok,“ řekl Super.cz uznávaný divadelní a televizní herec.

Rozhodnout se má v říjnu, Bareš, který má jediný jistý stálý příjem od vinohradského divadla (prý symbolický), ale věří, že soud zvýšení plateb na dceru, která bude studovat vysokou školu, nepovolí.

„Bývalá partnerka si patrně myslí, že nyní vydělávám mnohem víc než tenkrát. Moje právnička tvrdí, že k žádnému zvýšení výživného by čistě teoreticky dojít nemělo. Nejvíc mě na tom mrzí, že bohužel poměrně citelně ochladly naše vztahy s dcerou. Pevně věřím, že se časem zlepší. Kvůli nové rodině ji v žádném případě nezanedbávám,“ dodal Igor Bareš.

Reklama

Další články

Načítám