Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Zakladatel Playboye měl vždy slabost pro krásné ženy, jimž za odhalování nabízel štědrý honorář. Hugh Hefner (†91) je zajisté spokojen i na místě svého posledního odpočinku. Jeho „sousedkou“ je totiž božská Marilyn Monroe (†36).

Podnikatel, jehož celý život obklopovaly ty největší krásky, měl pro ikonickou hollywoodskou herečku vždy slabost. Byla to právě ona, kdo se objevil na titulce prvního vydání Playboye z prosince roku 1953. Pánský magazín svou dráhu nemohl odstartovat lépe.

Hugh Hefner měl o místě svého posledního odpočinku dávno jasno. Mramorovou kryptu ve Westwood Village Memorial Parku v Los Angeles zakoupil už v roce 1992, aby byl svému idolu nablízku. Tehdy za ni zaplatil 75 tisíc amerických dolarů (podle současného kurzu 2,2 miliónu českých korun). Hugh tehdy nejspíš netušil, že bude na světě ještě dalších 25 let a po rozvodu s Kimberley Conrad se ožení s o 60 let mladší Crystal Harris.

„Marilyn sehrála v historii Playboye naprosto klíčovou roli. Dokonce jsme se narodili ve stejném roce. Potrpím si na symboliku. Strávit věčnost vedle Marilyn Moroe je naprosto povznášející,“ řekl Hugh Hefner v minulosti o herečce, která na stejném hřbitově spočívá již od roku 1962. Zakladatel Playboye ji tedy přežil o celých 55 let.

Na místě posledního odpočinku Hugha Hefnera prozatím chybí jeho jméno. Památku zesnulého mediálního magnáta zde jeho blízcí uctili květinami a polštářem s jeho fotografiemi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám