Hlavní obsah
Článek

Když herečku Renée Zellweger (54) před dvaceti lety obsadili do role Bridget Jones, byl kolem toho celkem poprask. Většina lidí nechápala, proč by Američanka měla hrát Britku. Ani její kolegové si nedokázali představit, že zvládne důstojně napodobit britský přízvuk. A že s ním ze začátku pěkně zápolila, jak prozradil Hugh Grant (63).

„Když přišla, nebylo to špatné, ale zněla jako princezna Margaret. Řekli jí, ať se trochu uvolní, ale bylo to ještě horší. Zněla pak jako Margaret po mrtvici. Nebylo jí vůbec rozumět,“ sdělil se smíchem stanici BBC představitel bídáka Daniela Cleavera.

Zhruba po týdnu se prý ale chytla a její výkon byl nakonec více než přesvědčivý. A svou volbu ohledně toho, kdo ztvární hlavní roli, obhajoval i scenárista Richard Curtis.

„Byla perfektní, přesně to, co jsme pro tu roli hledali. Cítili jsme, že se na Bridget přesně hodí, i když neměla britský přízvuk,“ uvedl.

Dnes se fanoušci po celém světě jednohlasně shodují, že by Bridget nikdo lépe nezahrál. Trhák z roku 2001 se stal kultovním a dočkal se dvou pokračování. Bridget Jones se navždy zařadila mezi nejvíce ikonické role oscarové Renée Zellweger.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám