Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Kdopak by se tomu nadál, že zpěvačka Lucie Vondráčková (44), která v neděli manželovi Tomáši Plekancovi (41) porodila syna Matyáše, jen pár hodin po záplavě štěstí a mateřských citů začne usedavě plakat? A přece tomu tak je. Lucii totiž den po narození synka zemřel milovaný dědeček Jiří Vondráček (†90). Jeho skon před ní nejbližší raději nějaký čas tajili. „Aspoň se stihl dozvědět, že má pravnuka,“ prozradil otec Lucky Jiří Vondráček mladší.

Ještě v červnu byl patriarcha rodu Lucce na svatbě, během léta se často navštěvovali a naposledy se viděli v srpnu, než Lucie odlétla se svým chotěm do kanadského Montrealu. Poslední měsíc pak musel být po pádu v domě syna hospitalizován v nemocnici na Královských Vinohradech se zlomeninou krčku. Deset dnů strávil na nemocničním lůžku, zbytek času v Léčebně dlouhodobě nemocných. Jindy banální příhoda se mu ale v jeho požehnaném věku stala osudnou. Zemřel na celkové vyčerpání organismu.

Den předtím ho ještě stihla navštívit dcera, zpěvačka Helena Vondráčková (76). „Věřila jsem, že to zvládne. Bohužel, srdíčko přestalo spolupracovat. Tatínka jsem milovala, byl mi vždy rádcem a pomocníkem,“ řekla sklesle Aha! teta Lucie. Obě ženy spolu ale již léta nemluví kvůli rodinnému sporu. Otec Lucie, Jiří Vondráček, totiž nepřenesl přes srdce, že jeho sestra Helena začala žít s Martinem Michalem. Zesnulý otec obou znesvářených sourozenců se snažil všechny vášně a spory uklidnit. Do jeho smrti se mu to bohužel nepodařilo.

Otřesnou zprávu o smrti dědy, jehož milovala nadevše, novopečené mamince dostal za úkol říci její manžel Tomáš. Učinil tak s více jak denním zpožděním. O to víc je nyní rád, že s Montreal Canadiens, za něž hraje, nyní mají šňůru domácích zápasů, a tak může být truchlící manželce nablízku, aby ji utěšil.

Reklama

Další články

Načítám