Hlavní obsah
Článek

Rozkošná holčička na fotce patří k našim nejznámějším a nejdéle působícím zpěvačkám. Potlesk publika si vychutnává už téměř pět desítek let. Několikrát se postavila i před filmovou kameru, nejkrásnější byla v pohádce, kde hrála fikanou princeznu. Ani těm se ale nevyhýbají neveselé životní trable.

Zpěvačka Helena Vondráčková (76) se narodila v Praze, dětství však strávila ve Slatiňanech u Chrudimi. Odmalička hrála na klavír a zpívala. Svůj talent předvedla v roce 1964, kdy vyhrála pěveckou soutěž Hledáme nové talenty. Hvězdná kariéra mohla odstartovat.

Po maturitě v roce 1965 nastoupila do divadla Rokoko, kde zůstala tři léta. Rok 1968 byl nejen rokem odchodu z Rokoka, ale také rokem vzniku slavného tria Golden Kids, které tvořili Helena Vondráčková, Marta Kubišová a Václav Neckář. Vydrželi spolu dva roky.

Po rozpuštění „zlatých dětí“ začala Helena vystupovat sólově, fanoušky těšila písněmi svými i převzatými. Na svém kontě má řadu zlatých i platinových desek, mezi její nejznámější songy patří Sladké mámení, Lásko má, já stůňu nebo písničky z pohádky Šíleně smutná princezna, ve které si spolu s Václavem Neckářem zahráli hlavní role.

Prvním manželem Vondráčkové byl německý hudebník Hellmut Sickel, za kterého se provdala v roce 1983. Manželství se nakonec v roce 2000 rozpadlo. Krátce nato poznala svého současného chotě, svérázného a ne každému sympatického manažera se škraloupem z minulosti Martina Michala. V roce 2003 si ho vzala. Její nový muž se bohužel vůbec nelíbil zbytku rodiny a dodnes kvůli tomu u Vondráčků panují ne právě vřelé vztahy.

Tohle a fakt, že nikdy neměla děti, ačkoli si je přála, jsou Heleniny třinácté komnaty. „Nebylo mi dopřáno poznat radost mateřství. Ne o všech věcech můžeme rozhodnout sami,“ svěřila se zpěvačka ve své nové životopisné knize Každá trampota má svou mez. Helena Vondráčková žije s manželem Martinem Michalem v Řitce, léto s oblibou tráví na svém hausbótu na Slapech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám