Hlavní obsah
Článek

To je k neuvěření! Od premiéry prvního českého nastudování muzikálového trháku Bídníci uběhne za pár dní už neskutečných dvacet let. V šatnách Divadla na Vinohradech se to tehdy hemžilo největšími stálicemi hudebního nebe. Hvězdou prvního nastudování tehdy společně s Lucií Bílou (58), Helenou Vondráčkovou (76), Jiřím Kornem nebo Karlem Černochem byla také zpěvačka Petra Janů (71). První představitelka Madame Thénardier, která nedávno podstoupila revoluční zkrášlovací proceduru a nafotila nové sexy fotky, nám ukázala unikátní fotografie ze svého archivu, které vás dostanou. S dojetím také zavzpomínala na svou první porevoluční muzikálovou roli.

„Co vám mám povídat? Byla to srdeční záležitost. Byla velká škoda, že se tehdy odehrálo jen devadesát představení. Jsem ráda, že jsem mohla být u toho, když se otevírala pomyslná brána muzikálu u nás,“ podotkla trojnásobná Zlatá slavice, která po Bídnících excelovala ve více než deseti dalších muzikálech.

Nabídku do aktuální verze Bídníků dostala Petra po letech znovu. Roli, ve které nyní excelují Marta Jandová či Monika Absolonová, ovšem nepřijala. „Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky,“ říká s úsměvem zpěvačka, která se věnuje především živému koncertování s kapelou Golem: „Teď se soustředím hlavně na přípravy svého podzimního turné. Oslavím čtyřicet let na scéně a také životní jubileum.“

Turné, které bude mít během října a listopadu více než patnáct „štací“ po Česku i Slovensku, Petra zahájí v první dekádě října koncerty v Kolíně a Karlových Varech. Zlatým hřebem pak bude koncert v den jejích neuvěřitelných kulatin v pražské Lucerně. Tam si také střihne duety s Martou Kubišovou a Evou Pilarovou. Příznivci Petry a návštěvníci jednotlivých koncertů se mohou těšit na všechny zásadní hity její kariéry, retrospektivní materiály z archivu i dárek v podobě cédéčka.

Reklama

Další články

Načítám