Hlavní obsah
Článek

Od svých patnácti let je Helena Houdová (44) vegetariánkou. Změny v jídelníčku související s jejím duševním vývojem byly pomalé, ale dospěly až do fáze, kdy nejkrásnější Češka roku 1999 jí raw stravu, tedy veganskou stravu, jejíž tepelná příprava nepřesahuje 45 stupňů Celsia.

„Nejdříve jsem z jídla vyhodila maso s jedinou pauzou, a to když jsem během těhotenství měla pocit, že maso potřebuji, a tak jsem jedla ryby. Byla jsem vegetariánka a před třemi lety jsem se stala vegankou,” říká Houdová, která vystudovala světoznámé zařízení Hippocrates Health Institute, které se zabývá léčbou závažných nemocí, jako je rakovina, cukrovka, nebo například nespavost, pomocí stravy a změny životního stylu.

„V té době jsem konzumovala půl roku raw stravu. Podotýkám, že nikdy jsem neměla lepší pleť a vlasy, jako v té době. Tehdy mi ale život hodil do cesty jedno trauma a já jsem nebyla schopná to udržet dál,” říká Helena a připomíná tak trápení, které ji potkalo během rozvodu s otcem svých třech dětí Omarem Amanatem.

Miss České republiky z roku 1999 se zúčastnila třetího ročníku RawFestu, festivalu rawfood a zdravého životního stylu, a při té příležitosti se rozpovídala o svých stravovacích návycích, životní filozofii a předvedla i léčený obřad vody.

Související témata:
Raw
Veganství

Reklama

Další články

Načítám