Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelingu se sice aktivně nevěnuje, čtyři roky před čtyřicítkou by ale s klidem strčila do kapsy i o polovinu mladší kolegyně.

Helena Houdová (44) vděčí za svou skvělou figuru hlavně faktu, že je už řadu let vegankou, tedy že nekonzumuje žádnou živočišnou bílkovinu, zároveň vypadá skvěle i díky pohybu. Kráska propadla surfování a dělá kundalini jógu, která kombinuje meditaci, mantru, fyzické cvičení a dýchací techniky. „Pracuju s životní energií. Tohle potřebuju a je to pro mě základ starání se o sebe,” popisuje.

Houdová se svými dětmi pobývá v zimním období v Kostarice, kde se může plně věnovat surfování, kterému před šesti měsíci propadla. „Před rokem a půl jsme odjeli do Kostariky na pět měsíců a během této zimy jsme tam strávili čtyři měsíce. Bydlíme u pláže, která je ideální na surfování, mě to neskutečně naplňuje,” říká Helena a s úsměvem dodává: „Je to takový tanec s oceánem.”

Kdyby to prý bylo možné, Helena ze surfu nikdy nesleze. „Je to pro mě emoční, spirituální a fyzický zážitek. Pokud je člověk na prkně v oceánu, tak se musí vodě oddat. Je to pro mě velký zážitek, já bych to popsala jako sex nebo milování, ale vy byste mě vzali hned za slovo,” rozesmála se modelka. Houdová má k vodě obecně velmi blízko. Během své návštěvy třetího ročníku RawFestu, festivalu rawfood a zdravého životního stylu, předvedla ceremoniál, během kterého přeměnila strukturu vody a posílala jí lásku.

Reklama

Další články

Načítám