Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V minulosti byla Helena Houdová (44) velmi úspěšnou modelkou, a to hlavně v zahraničí. Nyní se modelingu věnuje jen velmi okrajově. Pokud by totiž přijala pracovní nabídku od nějaké společnosti, musela by se s politikou dané značky ztotožňovat.

„Zajímá mě, jestli je ta firma šetrná k planetě Zemi. Těchto firem je sice daleko víc než v minulosti, ale stále jich není dost. Neuvidíte mě tedy v reklamě na kosmetickou značku, pokud to není něco biologického, organického a dobrého pro lidské tělo,” říká Helena Houdová.

Make-up na sobě prý Miss České republiky 1999 neměla přes rok. Focení pro české magazíny by se ale prý nebránila. „Je to pro mě takový artistický počin. Role modelky mě stále baví,” říká.

„Pro mě nebyla institucionální charita tou správnou cestou. Měla jsem z toho deprese a nebavilo mě to, protože mě nebavilo chodit za lidmi a žádat je o peníze. Můj dar je jinde,” vysvětluje Helena a pokračuje: „Australští Aboriginci nebo členové kmenů v Jižní Americe si dávají jména podle toho, jaký je jejich dar. Když bych já měla označit svůj dar, tak bych se označila za ’spirit woman’, protože já mám propojení s duševnem i pro jiné lidi,” říká Helena.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám