Hlavní obsah
Článek

Holčičku na fotce důvěrně znáte jako temperamentní zpěvačku, která může s přehledem i v pokročilém věku ukazovat svou tělesnou schránku v bikinách a vždycky rozdává úsměvy od ucha k uchu. Život se s ní ale zrovna nemazlil. V jedenácti letech přišla o maminku a léta dospívaní pro ni rozhodně nebyla procházkou růžovou zahradou. Už víte?

Šťastné dětství Heidi Janků (61) skončilo vlastně ze dne na den, když její milovaná maminka podlehla rakovině vejcovodu. „Byl to velký smutek. Já jsem si samozřejmě uvědomila, že se život změní od základu mně i mým blízkým, ale v těch jedenácti letech jsem si nedokázala dost dobře představit, jaké to bude mít důsledky do dalších let, když přijdete o člověka, který vám je nejbližší,“ vzpomínala později Heidi v knize Hvězdy popu, které jsme milovali.

S otcem si velmi brzy po smrti mámy Heidi přestala rozumět, měla úplně jiné starosti než její spolužáci a brzy se upnula především k muzice. Už ve třetím ročníku na gymnáziu začala zpívat s kapelou. Hned po maturitě odešla z domu, vdala se za svého prvního muže, po kterém jí až do dnešních dnů zbylo příjmení. Zásadní v její hudební kariéře bylo setkání s exmanželem Věry Špinarové Ivem Pavlíkem. Pracovní spolupráce nesla ovoce a oni se do sebe brzy zakoukali.

Na výsluní popularity se Heidi dostala v roce 1985, kdy se ve Zlatém slavíkovi mezi zpěvačkami umístila na třetím místě. O rok později spatřila světlo světa televizní pohádka Což takhle svatba, princi? s písničkou Když se načančám. Z dalších hitů jmenujme songy Tak se mi vtírej, Fotka či Sláva bláznivým nápadům. I s nejnovější taneční písničkou Dík za tvůj kus ráje najdete všechny hity Heidi Janků na novém výběru Best Of Heidi, který v poslední době nestárnoucí zpěvačce udělal velkou radost.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám