Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jen pár týdnů předtím, než zkolabovala při koncertě a čtyři dny na to skonala, byla ostravská zpěvačka Věra Špinarová (†65) na operačním zákroku. Špatně viděla, takže si nechala odoperovat šedý zákal. Z nového zraku se ale dlouho neradovala.

Svěřila to její kamarádka a manželka Věřina bývalého chotě Ivo Pavlíka Heidi Janků (61).

„V poslední době byla v absolutní pohodě, připadala mi, že byla vitálnější. Přisuzovali jsme to tomu, že si nechala odoperovat šedý zákal. ‚Já už vidím i lidi před sebou!‘ říkala mi. Měla s tím totiž docela problém,“ svěřila se Těžkýmu Pokondru na Frekvenci 1.

„Měly jsme báječný vztah. Už kdysi jsme všichni fungovali jako rodina. Lidé asi vědí, že Věře jsem Ivoše (Pavlíka - pozn. red.) nepřebrala. Vídaly jsme se, telefonovaly si. Když Věra pracovala, Adam k nám chodil na víkendy, tak jsme se mu věnovali. A v posledních pěti letech to bylo ještě intenzivnější,“ vzpomínala Janků.

„Věra byla rázná ženská, která si opravdu řekla, co chce. Kdyby opravdu nechtěla zpívat, tak prostě nezpívala a přes to nejel vlak. V únoru se mi chlubila, že to má super vymyšlené. Týden měla volno, a pak hrála jen ve středu a ve čtvrtek. Byla absolutně spokojená,“ brání Adama Pavlíka Janků.

A co říká na neuvěřitelný počet lidí, kteří se s oblíbenou zpěvačkou přišli rozloučit?

„Ostraváci takoví jsou. Když cítí, že se mají semknout, tak se semknou. Tohle byl přesně ten moment, kdy chtěli vyjádřit, že Věra byla jejich a chtěli jí za to poděkovat,“ dodala Janků.

Reklama

Další články

Načítám