Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Královna Alžběta II. (†96) pozvala během letních prázdnin na návštěvu do svého sídla ve Skotsku vnuka Harryho (39) s manželkou Meghan (42) i jejich dětmi. Ti ale podle informací britských médií za královnou nepřijedou.

Její Veličenstvo královna odcestovala na léto z Windsoru do svého skotského panství Balmoral, kde hodlá zůstat ještě celý srpen a září. Na soukromou návštěvu pozvala Harryho s Meghan, jejich tříletého syna Archieho i roční Lilibet.

Chtěla s nimi prý strávit nějaký čas bez ostatních členů královské rodiny jako je například jeho bratr William s chotí Kate či princ Charles s Camillou. Během červnových oslav jejího diamantového jubilea s nimi totiž měla možnost strávit jen zhruba patnáct minut. Její program byl natolik nabitý, že více času v harmonogramu nenašla. Bylo to přitom poprvé, co viděla svou pravnučku Lilibet, jež nese jméno po ní.

Královna údajně požádala svůj personál, aby vše na jejich návštěvu připravili, Sussexové ale navzdory pozvání nepřijedou. Naposledy se přitom v panství Balmoral objevili v roce 2018. V následujících několika měsících návštěvu sídla prý neplánují. Podle některých zdrojů by rodina chtěla zůstat ve Spojených státech do doby, než budou vydány Harryho memoáry. Bližší informace ale prozatím známy nejsou.

Reklama

Další články

Načítám