Hlavní obsah
Článek

Slova Meghan Markle (42) a prince Harryho (39) v rozhovoru s Oprah v médiích rezonují ještě dnes, ale co se podívat i na význam oblečení a doplňků, které vévodkyně ze Sussexu na jedno z nejdůležitějších interview svého života zvolila? Její outfit měl totiž několik detailů, které měly svůj silný význam a symboliku.

Šaty s aplikací na rameni

Meghan oblékla lehké matné šaty z černého hedvábí značky Giorgio Armani v ceně 100 tisíc. Luxusní model měl na jedné straně ozdobu s motivem lotosového květu. Ten je znakem odhodlání a vůle žít, ale také čistoty a znovuzrození. Květ tak odrážel distanci od královské rodiny a touhu po novém vlastním životě. Meghan věděla, že bude často v detailním záběru, který na lotos vždy upozorní. V komentářích fanoušků se ovšem objevily i neuctivé poznámky o tom, že šaty vypadaly, jako by ji pokálel racek.

Náramek princezny Diany

Nenápadný, ale významný. Na své ruce měla Markle několik náramků, mezi nimiž byl i diamantový náramek po zesnulé matce jejího manžela. Šlo o doplněk, který na sobě princezna Diana měla při svém posledním veřejném vystoupení na baletu Labutí jezero v Royal Albert Hall v červnu roku 1997. Meghan má dokonce dva diamanty z tohoto náramku ve svém zásnubním prstenu. Volba tohoto doplňku nejenže odkazuje na těžký úděl v královské rodině, ale umocnila i mrazivá slova prince Harryho o tom, že by se historie mohla opakovat.

Náramky se symbolem lásky

Dalším z doplňků byl náramek Cartier Love, který nosí i princ Harry. Ten bývá na jeho zápěstí vidět ve videorozhovorech, které poskytuje online. Tento náramek symbolizuje trvalou a věčnou lásku.

Kanada a Británie v doplňcích

Meghan Markle završila volbu doplňků náušnicemi kanadské značky Birks a náhrdelníkem britské návrhářky Pippy Small. Oba šperky v sobě nesou země, které vévodkyně dříve označovala za svůj domov. Výběr britské návrhářky je obzvláště zajímavý a mohl by naznačovat i lehký pozdrav princi Charlesovi. Pippa Small spolupracuje s princovou charitativní nadací už od roku 2008.

Je vidět, že Meghan Markle umí svým citem pro módu a symboliku vyprávět i příběhy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám