Hlavní obsah
Článek

Členové britské královské rodiny sice žijí v maximálním komfortu a jistě mohou využívat i služeb osobních řidičů. Většina z nich ale raději usedne za volant a pomocníka k tomu nepotřebuje.

A to platí i o nejstarších členech královské rodiny. K vášnivým řidičkám patří i královna Alžběta II. (†96), která řídí auto i ve značně pokročilém věku. I ona ale řízení omezila a nepouští se do žádných dlouhých jízd.

Už jako malá prý zbožňovala autíčka, a hned jak dospěla, usedla za volant. V jejím vozovém parku nechybí Bentley, Range Rovers, Jaguar i Rolls-Royce.

Donedávna brázdil silnice i její manžel princ Philip (98). Po loňské bouračce, kdy navíc neměl zapnuté bezpečností pásy, ale dobrovolně odevzdal řidičák úřadům a raději se nechá vozit profesionálem.

Motorová vozidla si oblíbil také princ Charles (75) a jeho synové - William (41) s Harrym (39). Svými vozidly přijeli i na rodinnou schůzku na panství Sandringham, kde královna s těžkým srdcem posvětila Harryho cestu za královskou nezávislostí.

Sám Harrry teď bude společně se svou chotí Meghan (42) mnohem častěji brázdit kanadské silnice. Do země javorových listů se totiž napůl odstěhují a budou si užívat nezávislost na britské koruně.

Reklama

Další články

Načítám