Hlavní obsah
Článek

O vévodkyni ze Sussexu se napsalo už mnoho textů a je pravdou, že ne vždy média její osobu opěvovala. Pár je v poslední době kritizován za všechno a princi Harrymu nyní nejspíš došla trpělivost.

Princ Harry (39) se veřejně zastal manželky Meghan (42). Vévoda ze Sussexu v úterý svým písemným prohlášením vystoupil proti britskému bulváru, který osočil ze šikany a tvoření lživých kampaní proti jeho manželce. Královská rodina také podnikla právní kroky proti médiu, které zveřejnilo pasáže ze soukromého dopisu otci, jenž Meghan napsala.

Ačkoliv princ Harry zdůraznil, že věří ve svobodu médií jakožto nástroje demokracie, nyní nemůže jinak. „Bohužel se moje žena stala obětí britského bulváru, který vytváří kampaně proti jednotlivcům, aniž by hleděl na následky. Kampaň eskalovala v průběhu let, během jejího těhotenství i po narození syna,“ udeřil na média Harry.

„V posledních měsících mou ženu démonizují téměř denně, byli schopni vytvářet lži na hodinové bázi jednoduše proto, že nebyla tolik na očích. Je to stejná žena, kterou byla před rokem na svatbě,“ zastal se Meghan.

„V tichosti jsem přihlížel jejímu utrpení po až příliš dlouhou dobu,“ připustil. "Ale sedět se založenýma rukama by bylo proti veškerému našemu přesvědčení. Je na čase postavit se tomuto chování, protože ničí lidi a ničí životy. Jednoduše je to šikana, která děsí a umlčuje lidi.“

Harry také poukázal na tragickou smrt své matky, princezny Diany: „Viděl jsem, co se stane, když s někým, koho milujete, zacházejí jako se zbožím. Ztratil jsem matku a vidím, jak se moje žena stala obětí stejných mocností,“ doplnil své plamenné prohlášení a poděkoval všem, kteří královskou rodinu podporují.

„V neděli jsme zahájili soudní řízení proti britskému týdeníku Mail on Sunday a jeho mateřské společnosti Associated Newspapers kvůli nezákonnému zveřejnění soukromého dopisu vévodkyně ze Sussexu, který je součástí kampaně za účelem zveřejnění nepravdivých informací a pošpinění její osoby i jejího manžela,“ oznámil mluvčí královské rodiny.

„Vzhledem k odmítnutí společnosti problém uspokojivě vyřešit, jsme zahájili řízení na nápravu porušení soukromí a porušení autorských práv,“ specifikoval právní kroky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám