Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Se cvičitelkou Hankou Kynychovou (56) jsme se potkali v rámci soustředění jejího projektu pro děti z dětských domovů Hejbejte se a zpívejte, který letos probíhá už pátým rokem. A protože jsou prázdniny, v tělocvičně byly i její vlastní děti. Tedy nikoli sedmnáctiletý syn Filip, ale osmiletá dvojčata Alexandra a Sofie.

"Holky se mnou byly skoro u všech ročníků, které proběhly, poprvé při tom druhém, kdy jsem byla těhotná a za čtrnáct dní po finále jsem jela do porodnice. Snažím se je sem tahat hodně, protože je zaprvé nemám kam dát, a pak chci, aby věděly, co jejich máma dělá a že jsou taky děti, které nejsou tak šťastné jako ony. Ptají se mě, jaké je bydlet v dětském domově a jak se tam vlastně děti dostanou," řekla Super.cz.

Na maminčiny svěřence prý nežárlí. "Berou to jako věc, že máma se věnuje nejenom jim, ale i jiným dětem. Myslím, že nežárlí. Jen loni mě tady pořád držely za ruce. Nevím, jestli se styděly, anebo se bály, že je tady tolik lidí. Anebo jestli se bály, jestli jim náhodou někam neodejdu. Ale snažím se to vyvažovat," krčila rameny Hanka.

Holky mají za sebou první třídu. Na obyčejnou základku je ale Kynychová po zkušenostech se starším synem nedala. "Máme slovní ohodnocení, takže jsme doma neřešili žádné známky. Pro děti je lepší, když se neřeší nějaké nepříjemné známky. Každá škola a každá třída je těžká a já se přiznám, že vždycky uvítám prázdniny, protože končí disciplína a řád," prozradila.

"Jsem zastánkyní alternativnějšího školství, protože za nás už se dávaly trojky a čtyřky v první třídě. Nedokážu zhodnotit, jestli to pro moje děti bude to pravé ořechové, ale zatím nám to vyhovuje. Moje holky jsou bez stresu, úkoly dostávají a já na tuhle školu nedám dopustit, jsem ráda, že tam jsme. Filip chodil do normální školy, nemohli jsme najít tu pravou, několikrát jsem ho přesouvala. A je pravda, že některé předměty nebyly ideální, matematiku, fyziku nebo chemii by na střední škole nezvádl. Ale učí se na uměleckého kováře a jsme moc spokojení," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám