Hlavní obsah
Článek

V adrenalinu se vyžívají spíš její kolegové z obrazovky jako Petr Vágner (46) anebo Tomáš Hauptvogel. Už ale i moderátorka Sandra Parmová se rozhodla překonat samu sebe a v rámci projektu Praha napříč hendikepy se nechala přemluvit k tomu, aby vyzkoušela simulátor volného pádu. A nakonec se jí to prý i líbilo. Alespoň na chvíli zapomněla na rozchod s dlouholetým partnerem a kolegou Michalem Janotkou.

"Nikdy dřív jsem tohle nezkoušela, protože mám strach z výšek. Nakonec se ale vůbec nebylo čeho bát, dohlíželi na nás zkušení instruktoři a ve finále to byl fantastický zážitek. Pro mě osobně vůbec nejvíce adrenalinový zážitek v životě. Hlavně druhý let jsem si vážně užila, protože to už si zvyknete, co máte ve vzduchu dělat, aby to hezky nadnášelo. Pak je to paráda," vyprávěla nám Sandra.

"Já na ten adrenalin moc nejsem, takže lítání balónem, seskok padákem a bungee jumping ráda přenechám jiným. Ale třeba v letadle se nebojím, to si užívám, protože lítám vlastně jen jednou za rok na dovolenou. Ale téhle akce se navíc účastnili lidi s různým postižením a moc je obdivuji, jak to zvládali. Dokonce byli mnohdy odvážnější než my všichni," dodala.

Ta spolu s dalšími známými tvářemi, například zpěvačkou Kate Mátl (44) nebo cvičitelkou Hankou Kynychovou (55), přišla podpořit neziskovou organizaci Cesta za snem. „Naše projekty jsou postaveny na principu jedeme v tom všichni,“ uvedl Heřman Volf z pořadatelské organizace. „Neděláme rozdíly mezi různými druhy handicapu. Lítali tak společně vozíčkáři, amputáři, neslyšící, nevidomí, lidé s dětskou mozkovou obrnou nebo Downovým syndromem," doplnil.

Cílem projektu je upozornit handicapované, ale také širokou veřejnost, že není třeba stavět mezi sebe pomyslné bariéry. „I člověk s těžkým postižením může být aktivní a žít naplno. Snažíme se nastavit nové, moderní vnímání společnosti, kde se lidé navzájem podporují. Integrace není o tom, že handicapované separujete do skupin a necháte je sportovat za zdmi rehabilitačního ústavu. Chceme jít ven, bavit se a sportovat společně,“ dodal Volf, který sám usedl na invalidní vozík po nehodě na lyžích.

Reklama

Další články

Načítám