Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na letošním ročníku akce Nadačního fondu Hanky Kynychové (56) Hejbejte se a zpívejte se sešlo hned několik známých sportovců. Pomineme-li organizátorku akce, která má doma několik medailí za sportovní aerobik, dorazily třeba Miss Lucka Křížková (39), která se věnovala sportovní gymnastice, či Jitka Válková (32). Velké zastoupení zde měli i olympionici, přišli vodní slalomář Vavřinec Hradilek, badmintonista Petr Koukal, moderní pětibojař David Svoboda a doplnila je běžkařka Kateřina Neumannová.

Všechny zaujaly především taneční výkony dětí z dětských domovů, pro něž bylo finále sedmého ročníku akce vyvrcholením půlročního snažení a tréninků. Pohodář Hradilek se svěřil, že se rád na tančící osoby dívá, sám ale na tanec moc není a raději se nezapojuje. „Ty děti obdivuju, ale já jsem fakt prkno,“ smál se v zákulisí. A dodal i úsměvnou historku, pravda ne příliš sportovní. „Zjistil jsem si, že do olympiády bylo u nás dlouhodobě asi sto padesát lidí se jménem Vavřinec. A potom, co jsem vyhrál, jich najednou deset přibylo. Takže se asi nějaká maminka inspirovala."

Spolu s kamarádem Davidem Svobodou dorazil i náš olympijský vlajkonoš Petr Koukal. Ten s Hankou a její nadací spolupracuje dlouhodobě. „Fandím všem, kteří pomáhají jiným,“ řekl nám Petr, který po svých zkušenostech s rakovinou varlat sám založil Nadační fond Petra Koukala. Nadace se věnuje léčbě mužské neplodnosti a momentálně se snaží zviditelnit program STK. „Podobně jako s autem by měl na jakési estékáčko, tedy pravidelnou kontrolu, chodit každý chlap. Chtěl bych jim říct, aby se nestyděli, nebáli, protože jim to třeba může zachránit i život," říká.

Reklama

Další články

Načítám