Hlavní obsah
Článek

Jakub Prachař (40), Hana Vagnerová (41), Bára Mottlová (37), umělkyně Léna Brauner a influencerka Dewii se připojili k řadě slavných českých osobností a nechali se zavřít do klece, aby podpořili boj proti klecovým chovům slepic.

Hvězdy se objevily v klipu na sociálních sítích spolku OBRAZ – Obránci zvířat. Vyzývají veřejnost, aby zatlačila na poslance, kteří budou v blízké době hlasovat o osudu slepic. Nabádají, aby lidé psali e-maily poslancům a zapojili se tak do apelu www.vyzvaposlancum.cz. Ve středu 16. září se bude v Poslanecké sněmovně znovu projednávat zákon o zákazu klecových chovů a týrání slepic tímto způsobem.

„Svoboda a volnost pohybu je základ,“ říká ve zveřejněném videu Dewii. „Zvířata trpět nesmí,“ přidává se herečka Bára Mottlová. „Chci, aby tohle šílenství skončilo,“ doplnila výtvarnice Léna Brauner.

V rámci kampaně Měsíc v kleci Obránci zvířat na jaře nainstalovali na Malostranském náměstí klec ilustrující životní podmínky a prostor takto chovaných zvířat. V ní se po dvanácti hodinách střídali dobrovolníci. Klec se 9. září znovu objeví před Sněmovnou a opět se do ní budou zavírat dobrovolníci.

Tomáš Klus v kleci

Účast přislíbila řada známých osobností, mezi nimi třeba Ben Cristovao (36) nebo Kuba Ryba z kapely Rybičky 48. Do klece se takto nechal v červnu zavřít například i zpěvák Tomáš Klus (37).

Reklama

Další články

Načítám