Hlavní obsah
Článek

Hana Mašlíková (41) rozhodně nevypadá na to, že by měla za pár dnů rodit. Moderátorka a bývalá modelka se na konci devátého měsíce cítí lépe než před otěhotněním a za vše asi vděčí pravidelnému cvičení. „Cítím se skvěle a asi jsem si to způsobila cvičením. Nemůžu ale říct, že tomu tak je, protože každá žena je jiná a každé těhotenství probíhá jinak,” uvádí sympatická blondýnka.

Mašlíková propadla pohybu díky svému manželovi Andrému Reindersovi, a tak měla dobrý základ ještě před samotným těhotenstvím. Na začátku svého požehnaného stavu si ale od posilovny přece jen dala určitou pauzu. „Během prvního trimestru mi bylo hodně zle. První tři měsíce jsem teda necvičila a myslím si, že by to ani nebylo dobře. V těle se mění hladiny hormonů, pro tělo je to obrovská změna,” říká.

Tréninkový plán Mašlíková samozřejmě upravila. „Své tréninky jsem přizpůsobila svému stavu. Manžel si mě netroufal trénovat, protože na cvičení pro těhotné nemá speciální vzdělání. Našla jsem si proto trenéra, se kterým jsem si prošla deset lekcí, a pak jsem si cvičila sama,” říká Hanka a jedním dechem varuje všechny těhotné ženy: „Nejprve musí proběhnou požehnání od gynekologa a až potom se pouštět do cvičení.”

Hanka své tipy na cvičení během těhotenství sdílela se svými fanoušky prostřednictvím svých profilů na sociálních sítích. Za to sklidila pochvalu, ale také negativní reakce. „Nejdříve jsem slízla kritiku a dostala hodně za uši. Nemohla jsem uvěřit tomu, že nějaká matka, která má vlastní dítě, může být tak zlá vůči jiné matce. Ženy mají okolo těhotenství zakódované různé mýty. Nemám proti tomu nic, ale nemůžou své přesvědčení nutit ostatním matkám,” říká Hana a dále uvádí: „Pak jsem se s tím srovnala, dala jsem si tu práci a všem jsem odepisovala. Jak bylo vidět, že mi to prospívá, tak se to otočilo a minimálně deset žen mi začalo psát. Omluvily se mi i ty, které mě předtím nenáviděly a odsuzovaly.”

Moderátorka Snídaně s Novou hodlá pokračovat ve cvičení po porodu. Zaměří na posilování s miminkem. „Chci ukázat, že je možné cvičit, i když žena zrovna nemá hlídání, protože to bývá pro mnohé hlavní výmluva,” říká Hanka Mašlíková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám