Hlavní obsah
Článek

Vánoční svátky jsou nejen časem rodinných setkání s blízkými, ale také vzpomínáním na ty, kteří už nejsou mezi námi. I letos do uměleckého nebe odešla celá řada známých osobností. Zavzpomínejte si s námi na známé tváře, jež nás v roce 2021 navždy opustily.

Rodina, blízcí lidé, kolegové, přátelé i fanoušci se letos rozloučili s milovanými herečkami Libuškou Šafránkovou (†68), Hanou Maciuchovou (†75), Ninou Divíškovou (†84) či Blankou Bohdanovou (†91). Trampské písně už nikdy nezazpívají a nezahrají ani František Nedvěd (†73) či Tony Linhart (†80).

Vzpomínat se bude i na legendární šansoniérku Hanu Hegerovou (†89), zpěváka Mekyho Žbirku (†69), skladatele Ladislava Štaidla (†75), písničkáře Jana Vodňanského (†79) a zpěváka Víťu Vávru (†68). Příliš brzy odešli do hudebního nebe zpěvák David Stypka (†41), kytarista Honza Štrup (†39) nebo zakládající člen skupiny Argema Zbyněk "Bobr" Horák (†57).

Vzpomínky diváků putují také směrem ke slavným hercům a režisérům, pro které byl rok 2021 bohužel posledním - jsou to slovenští herci Milan Lasica (†81) a Andrej Hryc (†71), herec Ladislav Potměšil (†75) a režiséři František Filip (†90) a Jaroslav Hanuš (†70). Navždy nás opustili také moderátoři Otakar Černý (†77) a Eduard Hrubeš (†84) a moderátorka Eva Jurinová (†67)

Další známá jména, která nás letos navždy opustila, si připomeňte v galerii.

Reklama

Další články

Načítám