Hlavní obsah
Článek

V březnu, na Mezinárodní den žen, do českých kin vstoupí Tátova volha, napjatě očekávaný snímek režiséra Jiřího Vejdělka. Termín premiéry je symbolický - film je totiž příběhem dcery a matky, které se ve Volze Gaz 21 vydají na cestu po bývalých milenkách svého otce a manžela, aby zjistily, zda před nimi neskrýval nemanželského syna.

„Zdá se, že točit ženské osudy je mým osudem,“ říká režisér Jiří Vejdělek. „Tátova volha mi dávala vábivou možnost obklopit se na celé týdny krásnými a talentovanými dámami. Tomu jsem nemohl odolat.“ Natáčení probíhalo v září a říjnu loňského roku na mnoha místech České republiky a před kamerou Vladimíra Smutného, se kterým Jiří Vejdělek spolupracoval už na Něžných vlnách, se kromě ústřední dvojice Elišky Balzerové (74) a Tatiany Vilhelmové (45) objevila celá plejáda předních herců a hlavně hereček jako Emília Vášáryová, Vilma Cibulková (60), Eva Holubová (65), Bolek Polívka, Jana Plodková (42), Martin Myšička nebo Hana Maciuchová (†75), která se před filmovou kameru vrátila po dlouhých osmi letech.

Herečky Eliška Balzerová a Tatiana Vilhelmová se znovu setkaly v rolích matky a dcery, které si zahrály už ve filmu Teorie tygra. „Právě na premiéře tohoto filmu za mnou přišla Táňa a povídá: Četla jsi ten scénář? Krásnej, viď? A já musela souhlasit, protože tak pěkný, pravdivý a pro herce zajímavý scénář jsem už dlouho v rukách neměla,“ říká Eliška Balzerová. „Byla to opravdu hodinářská práce, a já jsem za ni Jiřímu Vejdělkovi moc vděčná,“ dodává Tatiana Vilhelmová. Ta se ve snímku objeví v kratinkém účesu.

Reklama

Další články

Načítám