Hlavní obsah
Článek

Herečka Hana Maciuchová (†75) je velmi náruživá zahradnice a mezi kolegy je už známá jako velká odbornice. A přestože se snaží svou zahradu opečovávat, jsou tací, kteří s jejími plány zásadně nesouhlasí a snaží se jí házet klacky pod nohy.

O svých veselých starostech se zahradou se hvězda seriálu Ulice rozpovídala v rozhlasovém Toboganu Aleše Cibulky. Ten nyní vydal knihu Cibulka v pyžamu, v níž vzpomíná na nejzajímavější rozhovory se svými hosty, které nevznikly v přímém přenosu, ale u hostů doma, nebo v soukromí moderátora.

Maciuchová dorazila k Cibulkovi do bytu a svěřila se se svou zahradnickou vášní. „Práce na zahradě je něco tak úžasného! Vyhledávám to. Otevřu hlavu a místo myšlenek se mi v ní prohání vítr,“ rozněžnila se. Pak ale jako by rozzlobeně zavzpomínala na potíže se zvěří, která jí kazí plány s pěstováním květin i stromů.

„Dělám takový plot z tisů, je to mých sedm trpaslíků. Bohužel si je zamilovali srnci a chodí k nim shazovat paroží! Úplně je ohlodají. Ale jak jsou chytrá ta zvířata. Tis má přece spoustu malých větviček a ti srnci svým parožím nadzdvihnou ty větvičky, aby se dostali na peň, a ten pak sedřou, že pak stromeček začne schnout. Jednu dobu jsem si řekla, že se se zvířaty naučím žít. Když mi žrali růže, úplně je sežrali, pak ničili i jiné jehličnany, tak jsem začala dělat plůtky, aby na ně nemohli. A vždycky, když stromek zesílil, jsem plůtek odstranila a dala ho k dalšímu malému stromečku,“ prozradila Aleši Cibulkovi Maciuchová.

Dalšími nezmary na její zahradě jsou rychlonozí chlupáči. „Jednou přišli tři zajíci a před oknem mi ožírali moji jetelinu. Tak jsem jim řekla: Přátelé, co je? Co je? Máte kolem spoustu polí, lesů. Co to znamená? Jste na návštěvě. A oni se nehnuli, jen na mě znechuceně pohlédli, co obtěžuju. Že já jsem tam jednou za týden a oni jsou tam doma. Tak ať vypadnu a nekomplikuju jim život. Tenkrát, když jsem se dívala do těch tří zaječích ksichtů, jsem si řekla, že oni asi mají právo být v té přírodě víc než já. A nechala jsem všechno běžet,“ dodala oblíbená herečka.

Reklama

Další články

Načítám