Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Hanka Křížková (66) se každoročně těší na vánoční svátky a miluje jejich kouzelnou atmosféru. Je moc ráda, že i letos může svým zpěvem potěšit diváky na vánočních koncertech. Ještě před začátkem adventu si vyzdobí svůj byt a sama si vyrobí adventní věnec. Štědrý den tráví tradičně v jižních Čechách, se svou rodinou ve Strakonicích.

„Na Vánoce se moc těším. Vlastně jako každý rok. Miluji je i s tou určitou nostalgií,“ řekla zpěvačka, kterou pravidelně vídáme v Divadle Broadway v muzikálu Láska nebeská.

„Na Štědrý den ráda jezdím do Strakonic, kde jsem se narodila. Scházíme se se sourozenci a s celou rozvětvenou rodinou. Na hřbitově zapálíme svíčky a zavzpomínáme na rodiče a letos bohužel i na bratra. Doma si potom se sestrou pouštíme koledy a připravujeme se na sváteční večeři,“ svěřila se dále.

„Na štědrovečerním stole nesmí chybět pod talíři mince a rybí šupiny, adventní věnec, vánočka, cukroví a pochopitelně kapr s bramborovým salátem. Nad stolem vždy visí jmelí,“ popsala dále tradice, které pravidelně dodržují.

Shánění vánočních dárků zpěvačka nenechává na poslední chvíli.

„Dárky pořizuji vždy s předstihem. Nemám ráda ten pozdější shon. Maximálně dokoupím jen nějaké vánoční maličkosti. A protože mám vše včas nakoupeno, mohu se s klidem setkat s přáteli na vínečku.“

A jak je na tom oblíbená zpěvačka s pečením vánočního cukroví?

„Cukroví stíhám, musím. Peču sice pouze jeden druh cukroví – marokánky, ale v obrovském množství. Peču nejen pro sebe, ale i pro svou rodinu a pro své přátele. A ráda," dodala Hanka a zavzpomínala i na své dětství.

„Moje nejbohatší Vánoce, ale zároveň bohužel moje nejsmutnější byly, když tatínek zemřel. Bylo mi 10 let a maminka mi chtěla udělat radost. Dostala jsem jízdní kolo, krásné šaty a hodně knížek,“ zavzpomínala Hanka a dodala své přání k letošním Vánocům. „Letos si přeji hlavně zdraví pro všechny své blízké.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám