Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Hanka Křížková (66) slaví dost nevšední výročí - roční narozeniny svého umělého kyčelního kloubu. „Přesně před rokem jsem ležela na jednotce intenzivní péče po operaci. Dnes přijímám od svých kamarádů gratulace k prvním narozeninám své endoprotézy,“ svěřila se nám Hanka Křížková v zákulisí adventního koncertu, který pořádala její kolegyně Magda Malá v Betlémské kapli.

V průběhu roku 2011 se zpěvačka pomalu vracela do života. „Začátky byly těžké, nic totiž nejde samo. Po operaci jsem trávila pět týdnů v léčebně na Malvazinkách, kde jsem rehabilitovala v bazénu a na suchu a cvičit musím doteď. Je důležité, abych posilovala svaly okolo kyčle,“ popisuje průběh rekonvalescence Hanka, která díky cvičení a přísné dietě zhubla deset kilogramů a patnácti se hodlá ještě zbavit.

Čtyři měsíce od operace se Křížková vrhla střemhlav do práce. V létě zkoušela najednou dva muzikály Vražda za oponou a Popelka, který již tento víkend obdrží Zlatou desku. Vzhledem k tomu, že jí nemohly alternovat kolegyně, musela se vrátit i do představení Baron Prášil „Moc mi pomohli kolegové a technici. Vytvořili mi několik hůlek barevně sladěných s kostýmy, o které jsem se opírala,“ říká.

Křížkovou v budoucnu čeká ještě výměna kloubu v koleni. Osobně by si ale přála, aby k samotné operaci došlo co možná nejpozději.

Reklama

Další články

Načítám