Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V úterý zesnulý Petr Hapka (†70) loni prodělal operaci kyčle, jenže narkóza mu podle všeho natolik ublížila, že to s ním později bylo už jen horší a horší. Zpěvák a hudební skladatel pomalu přestal vnímat své okolí a jeho život byl všechno, jen ne důstojný. „Vážil snad jen čtyřicet kilogramů a ve finále se neobešel bez zdravotních pomůcek a čtyřiadvacetihodinové pomoci,“ smutní Hana Krampolová (†59), manželka Jiřího Krampola, Hapkova sousedka z Okoře.

„Upřímně jsem neuronila ani slzu, a to jsme k sobě měli blízko. Ale vím, jak na tom poslední dobou byl. Už ani nevnímal okolí a byl vyhublý na kost. Obětavě se o něj starala jeho dcera a svým způsobem je to pro něj vysvobození. Ale budu na něj moc vzpomínat, vždy se ke mně choval krásně. Petrovou smrtí to však jako by na Okoři umřelo. To on sem vodil kumštýře a udělal z toho zajímavé místo k žití,“ tvrdí.

Hapku po operaci kvůli agresivitě a celkové zmatenosti převezli na psychiatrii, kde se vyšetřeními prokázala Alzheimerova choroba. Po návratu domů, kam ho v říjnu loňského roku převezli na jeho přání, se nejdříve pohyboval na vozíčku, na sklonku života ale sedminásobný otec už jen ležel a trpělivě očekával svůj konec…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám