Hlavní obsah
Článek

Vítězové sedmadvacátého ročníku Schwarzkopf Elite Model Look jsou známi. Na stupních vítězů za Českou republiku stanuli Martin Burian (20) a Marie Sýkorová (15).

„Vážně jsem to nečekala,” uvedla dojatá Marie Sýkorová, kterou do soutěže přihlásila maminka. Patnáctiletá rodačka z Chrudimi o kariéře modelky snila už od dětství. Jejími oblíbenými českými topmodelkami jsou Hana Jiříčková (32) a Denisa Dvořáková, které měla shodou okolností možnost včera potkat osobně během finále. Ze zahraničních hvězd přehlídkových mol Marie obdivuje Gigi Hadid (28), Olivii Culpo a Kendall Jenner (28), které sleduje na sociálních sítích.

„Jednou bych šla ráda přehlídku Chanel a mým snem je předvádět na show Victoria’s Secret. Uvidíme,” potutelně se usmívala studentka střední odborné školy. Na ostře sledované megashow Victoria’s Secret se prozatím objevily pouze tři Češky a to Daniela Peštová, Hana Soukupová a Karolína Kurková. Jedinou slovenskou modelkou byla pak Michaela Kociánová.

Nová naděje světového modelingu včera nemohla dlouho oslavovat na after party, neboť ji čekaly pracovní povinnosti. „Zítra jdu do práce. Mám brigádu u tatínka v práci a volno bohužel nedostanu,” krčí rameny patnáctiletá Marie, kterou rozhodně šlechtí, že se nezříká svých povinností.

Odborná porota vybírala z více než sedmi tisíc účastníků na castinzích, které probíhaly v pětadvaceti obchodním centrech po České a Slovenské republice.

Martinovi a Marii otevřela možnost vypracovat se až na samotný vrchol modelingu. Tuto soutěž totiž v minulosti vyhrály takové hvězdy jako je Linda Vojtová, Hana Jiříčková či Eva Klímková, které se staly špičkami ve svém oboru.

Reklama

Další články

Načítám