Hlavní obsah
Článek

Herečky Veronika Freimanová (68) a Jana Švandová (76) patří ke stálicím Divadla Bez zábradlí. Prvně jmenovanou diváci znají například ze hry Každý rok ve stejnou dobu, která nedávno slavila 400. reprízu, Švandovou zase z Terasy, jména obou pak nalezneme pod tituly Blbec k večeři či Kdes to byl(a) v noci.

A potkají se taktéž v nově připravovaném kousku, s jehož scénářem za nimi manažerka divadla Hana Heřmánková (61) přispěchala nedávno. Hra se jmenuje Kvartet, takže je zřejmé, že dámy na jevišti nebudou ve dvojici. Doplní je pravidelným návštěvníkům divadla známí Zdeněk Žák a Rudolf Hrušínský.

Čtveřice si zahraje někdejší pěvecké virtuosy Cecily (Freimanová), Wilfa (Hrušínský), Reginalda (Žák) a Jean (Švandová), kteří se setkávají v penzionu pro vysloužilé operní umělce. A jelikož vztahy mezi nimi nebyly vždy bezproblémové, ani soužití na stará kolena nebude plynout na klidných vodách. Připravovaný kvartet z Rigoletta je tak v ohrožení...

Komedii současného britského dramatika a scenáristy Ronalda Harwooda o umění stárnout, podle níž mimochodem natočil Dustin Hofman před dvěma lety stejnojmenný film, za který byla herečka Maggie Smith (Jean) nominována na Zlatý glóbus, si vzal v Divadle Bez zábradlí pod režijní taktovku Petr Slavík. Premiéra se chystá na konec dubna.

Reklama

Další články

Načítám