Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hana Heřmánková (61) a Anna Šišková (52) spolu mají společných hned několik věcí. Obě už oslavily padesátku, Šišková již před dvěma roky, Heřmánková letos, obě mohou být navzdory věku spokojené s pohledem do zrcadla, obě jsou to divadelnice, Anna na jevišti, Hanka spíš v zákulisí - dělá manažerku Divadla Bez zábradlí, a v neposlední řadě je jméno obou dam spojeno s festivalem Slovenského národního divadla.

Ten již osmnáctým rokem pořádá právě Divadlo Bez zábradlí a dámy ho zahájily stylově - sfouknutím svíček na dortu v podobě Bratislavského hradu. Heřmánková je jeho ředitelkou a Šišková patronkou. „Na festivalu jsem vystupovala už mnohokrát, takže nabídnutou roli jeho patronky jsem přijala s velkým potěšením,“ řekla slovenská herečka.

Na plnoletost festivalu si pak přišli připít také například Josef Carda, Jana Švandová, Zdeněk Žák, Dana Morávková s manželem Petrem Maláskem, velvyslanec Slovenské republiky Peter Brňo nebo chirurg Pavel Pafko.

V Divadle Bez zábradlí, kde se stejně jako v minulosti divadelní přehlídka odehrává, nabídne festival až do 3. června šest oceněných titulů a novinek současné slovenské scény. „Zajímavá bude určitě hra Sedem dní do pohrebu, která byla na Slovensku vyhlášena nejlepší inscenací sezóny,“ řekla Heřmánková.

V inscenacích se mohou diváci těšit například na Milana Lasicu, Szidi Tóbias, Milana Ondríka, Miroslava Nogu či Mariána Labudu mladšího. „Zavedené scény jako je Radošinské naivné divadlo, Astorka nebo Štúdio L+S mají v Praze už své stálé příznivce,“ dodala Heřmánková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám