Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před lety ukončila Hana Hegerová (†89) svou kariéru a od té doby ji fanoušci vídali jen sporadicky. Poté, co v roce 2014 prodělala kombinaci srdečního infarktu s mozkovou mrtvicí, většinu času tráví ve svém bytě v centru Prahy. Nyní se legendární šansoniérka na klinice v Berouně rozpovídala o svém zdraví.

„Žel bohu, nemám zdravé ledviny a díky profesorovi Neužilovi z nemocnice Na Homolce jsem se dostala až k vám. A už bych neměnila. Vracím se každého půl roku. Já jsem svým způsobem zodpovědná, denně doma dělám několik směšných pohybů a snažím se, ale jsou věci, které sama neudělám. Tady jsou šikovní doktoři i sestřičky. Je mi tu velmi dobře,“ svěřila zpěvačka s tím, že ale není příliš poslušnou pacientkou.

V rehabilitační nemocnici v Berouně je zpěvačka dle svých slov popáté, a to také kvůli svým častým pádům. „Nedobré je i to, že každým rokem spadnu. Je v tom prostě pravidelnost. Tady jsem tudíž vděčná za veškerou pomoc a možnost jednolůžkového pokoje. Léta žiju sama a jsem na to tak zvyklá. Nechci nikoho obtěžovat, asi je v tom i trocha sobeckosti. Sobeckosti proto, že už jsem ve věku, kdy nechci řešit vhodnost zapnutí televize a její hlasitost,“ svěřila zpěvačka.

Mimo jiné je šťastná z toho, že její přátelé připravují velkolepý koncert k životnímu jubileu, kvůli zdraví se na něj v říjnu ale nedostaví. „Bude to koncert beze mne o mně. Budou tam známí zpěváci, kteří zazpívají skladby, které jsem měla v repertoáru. Každopádně já osobně tam nebudu, ale pokud se to natočí, tak se velmi ráda podívám,“ svěřila v rozhovoru pro web kliniky Hegerová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám